Cases

Music Box

Music Box

Dé problematiek van klassieke vergadersoftware zoals Zoom of Teams? De geluidskwaliteit en vertragingen. Ook Reflection had hier last van, een koor dat zich wilde voorbereiden voor de World Choir Games, te vergelijken met de Olympische Spelen voor koren. Delta Source stak de koppen bij elkaar en kwam met een oplossing: de Music Box.

Online repeteren in tijden van lockdown bleek onmogelijk, want de kleine maar erg hoorbare vertraging leidde tot een ondraaglijke kakafonie. Niet echt wat je voor ogen hebt met een internationale wedstrijd op de planning.

Koor&Stem vzw en de World Choir Games 2021 besloten om er iets aan te doen en richtten hun pijlen op de twee grootste hindernissen: slechte geluidskwaliteit, maar vooral veel vertraging. Zo startte het verhaal van de #MusicBox.

Onderzoekscentrum imec selecteerde een gebruiksvriendelijke hardware oplossing met een real-time geluidskaart en aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon of versterker. Delta Source ontwikkelde de real-time audio software voor de Music Box en de bijhorende cloud toepassingen. Ze kregen hiermee heel wat media-aandacht, zelfs tot in het nationaal nieuws.

De MusicBox maakt het mogelijk voor koren, muzikanten en muziekleraren om terug samen te repeteren vanop afstand zonder vertraging en met behoud van een goede geluidskwaliteit.